Ένας πρόσφυγας, πατέρας τριών παιδιών, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο καμπ του Ελαιώνα, καταγγέλλει το «Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με την καταγγελία στο camp δεν υπήρχε γιατρός και το ασθενοφόρο ήρθε μία ώρα μετά. «Γιατροί και νοσοκόμοι δεν υπάρχουν. Έχουν απομακρυνθεί τους τελευταίους μήνες από τις αρμόδιες Αρχές για να πιεστούν οι πρόσφυγες να δεχτούν την μετεγκατάστασή τους εκτός πόλης. […] Ο πρόσφυγας πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς. Ήταν πατέρας τριών παιδιών και περίμενε με την οικογένειά του να εξεταστεί η αίτηση ασύλου τους […] Οι ζωές των προσφύγων μετράνε» αναφέρει σε άλλο σημείο της δημοσίευσης.

Σε ένα αποκλεισμένο από ΜΑΤ προσφυγικο camp, στην καρδιά της Αθήνας, ένας πρόσφυγας νιώθει πόνο στο στήθος στη μέση της…

Posted by Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη on Wednesday, August 31, 2022

UPDATE:Ο άνθρωπος από την πακιστανική κοινότητα που έπαθε ανακοπή καρδιάς είναι νεκρός (πληροφορία από κάτοικους του camp). Το ασθενοφόρο έφυγε με σβηστό φάρο και στο καμπ δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός. Η κλούβα παραμένει στο μετρό του Ελαιώνα και η διοικήτρια με τη συνοδεία αστυνομίας παραμένει στο camp.UPDATE:The man from the pakistani community who suffered cardiac arrest is dead (information from camp residents). The ambulance left with the beacon out and there is not a single doctor in the camp. The police truck remains in the metro station of Eleonas and the administrator with police escort remains in the camp.

Posted by Solidarity With Migrants on Tuesday, August 30, 2022