Ο καιρός δεν θα σταματήσει να θυμίζει καλοκαίρι το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες, όμως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται μπόρες και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του καιρού της ΕΡΤ, την Πέμπτη ο Σεπτέμβριος θα κάνει ποδαρικό με ηλιοφάνεια, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα εμφανιστούν τοπικές μπόρες σε όλη την χώρα.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα εμφανιστούν ξανά το μεσημέρι της Παρασκευής (2/8) κυρίως σε Αττική, Εύβοια, Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία. Παρόλα αυτά, η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Ο καιρός όμως φτιάχνει το σαββατοκύριακο και με βάση τις τελευταίες προβλέψεις, η ηλιοφάνεια με τις υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο καιρός την Πέμπτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει για την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, πως έως το πρωί αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές στα ορεινά.

Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και θα επεκταθούν και στο Ιόνιο και στην Κρήτη ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές των ηπειρωτικών, στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Επίσης, η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στις Κυκλάδες από 23 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.