Την άποψή του για τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά της αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Δημήτρη Λιγνάδη, εξέφρασαν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Γιάννης Κότσιρας κατά τη διάρκεια της συναυλίας που έδωσαν στο θερινό «Άλσος», στο Πεδίον του Άρεως.

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δηλώνοντας αντίθετος στο λαϊκισμό και τη μαζική υστερία, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτά δεν ωφελούν πουθενά παρά μόνο κακό κάνουν.

«Η Δικαιοσύνη έχει χρέος να καθοδηγήσει τη χώρα και να καθοδηγήσει και τους ανθρώπους να σκέφτονται σωστά» τόνισε ο τραγουδιστής, προσθέτοντας πως «όταν για τόσο πολύ καιρό, τόσα πολλά πράγματα εστιάζουν στη διαδικασία της Δικαιοσύνης, εκεί υπάρχει πρόβλημα».

«Ο λαϊκισμός δεν είναι πάντα καλό. Το ξέρετε. Πολλές φορές οι μαζικές υστερίες έχουν βλάψει τη χώρα. Όμως η δημοκρατία μας απαιτεί ένα ισχυρό δικαστικό σώμα, με ανθρώπους με όραμα και ήθος. Και αυτό ζητάμε» συνέχισε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Σκεφτείτε ότι αυτός ο περιβόητος ειδικός φρουρός είναι έξω. Σήκωσε το όπλο του κάποια στιγμή, καλυπτόμενος από τη διαταγή του ανωτέρου του, στόχευσε κάπου εκεί, πάτησε τη σκανδάλη και σκότωσε ένα 15χρονο παιδί. Αυτός ο άνθρωπος είναι έξω… Η μητέρα του διαμαρτύρεται. Άραγε αυτός έχει σκεφτεί αν ήταν ο πατέρας του παιδιού που κάποιος άλλος είχε σκοτώσει;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Νταλάρας.

Με τη σειρά του ο Γιάννης Κότσιρας επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε θέση. Είναι χρέος μας. Κι εγώ θεωρώ ότι οι νόμοι είναι για να στηρίζουν τη Δημοκρατία. Όταν οι νόμοι ερμηνεύονται με τέτοιο τρόπο που αφήνουν ελεύθερους δολοφόνους και παιδοβιαστές, τότε η Δημοκρατία μας έχει πρόβλημα».

Νταλάρας Κότσιρας κατά Κορκονέα Λιγνάδη. Δάκρυ αβίαστο. Ο ρόλος του καλλιτέχνη. Και αφιέρωση Έχε το νου σου στο παιδί…

Posted by Antonis Boskoitis on Monday, July 25, 2022