Αράχνη «μαύρη χήρα» έκανε την εμφάνισή της το Σάββατο (25/6) στις Σέρρες, τσίμπησε και έστειλε στο νοσοκομείο της περιοχής έναν αγρότη από τη Βισαλτία.

Ο ασθενής τσιμπήθηκε από τη «μαύρη χήρα» στον μηρό και έφτασε στο Νοσοκομείο των Σερρών με πόνους σε όλο του το σώμα όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Θεόφιλος Καλλινικίδης μιλώντας στο Epiloges.

Οι γιατροί κατά τις ίδιες πληροφορίες αντιλήφθηκαν αμέσως πως πρόκειται για κάτι ασυνήθιστο και αμέσως κάλεσαν τον διευθυντή της κλινικής που έφτασε εσπευσμένα και έκανε τη διάγνωση, καθώς στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει άλλα τρία παρόμοια περιστατικά.

Μαραθώνιος δρόμος για το αντίδοτο

Αμέσως ξεκίνησε ένας μαραθώνιος έτσι ώστε οι γιατροί για να παραγγείλουν το αντίδοτο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν.

Βέβαια, και από αυτή την παράξενη ιστορία δεν θα μπορούσε να λείπει και η πινελιά της γραφειοκρατίας, καθώς η διαδικασία για τη διάγνωση για το τσίμπημα αράχνης σύμφωνα με τον κο Καλλινικίδη είναι γελοία, όπως εξηγεί στο Epiloges.tv. «Πρέπει η ”μαύρη χήρα” να εντοπιστεί και να απομονωθεί» εξηγεί.

Ο ασθενής νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και είναι καλά.

Τι είναι η αράχνη «μαύρη χήρα»

Πρόκειται για ένα είδος αράχνης το οποίο υπάρχει στην Ελλάδα και στις Σέρρες και απαιτείται προσοχή κυρίως από όσους είναι εκτεθειμένοι στη φύση.

Η «μαύρη χήρα» είναι μια από τις πολλές αράχνες που ανήκουν στο γένος Latrodectus.

Πήρε το όνομά της από την τάση των θηλυκών σε ορισμένα είδη να καταβροχθίζουν το αρσενικό μετά το ζευγάρωμα.

Tο δηλητήριό της αποτελείται από νευροτοξίνες και, σε εξασθενημένους οργανισμούς, μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή ακόμα και θάνατο.