Θύμα αγνώστων έπεσε το μνημείο για τα θύματα της Marfin το οποίο βρίσκεται επί της οδού Σταδίου. Τα άτομα τα οποία το βανδάλισαν έσπασαν ένα κομμάτι της μαρμάρινης πλάκας του και τα θραύσματα παραμένουν πεταμένα ακόμη στο σημείο.

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στο Facebook την Τετάρτη (22/6) γνωστοποίησε πως η αναμνηστική πλάκα για τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική φωτιά της 5ης Μαΐου του 2010 θα αντικατασταθεί άμεσα και -αν χρειαστεί- αυτό θα «γίνεται ακόμα και καθημερινά».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

«Η αναμνηστική πλάκα στη μνήμη της Αγγελικής, της Παρασκευής και του Επαμεινώνδα θα αντικατασταθεί άμεσα. Είναι γνωστή, άλλωστε, η ευαισθησία της Πολιτείας στο θέμα αυτό.

Αν χρειαστεί θα γίνεται ακόμη και καθημερινά. Κάθε μέρα και μια τελετή μνήμης. Γιατί τελικά η μνήμη είναι που πονάει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Τη μνήμη θέλουν να σβήσουν.

Και η μνήμη είναι που κρατάει εμάς τους υπόλοιπους από το να δείξουμε ξανά ανοχή σε τέτοια φριχτά εγκλήματα κατά της ζωής αλλά και κατά της ειρηνικής και δημοκρατικής συνύπαρξης».

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast από το μνημείο της Marfin