Η Ιρένε Μαραντέι πάλεψε με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο για πέντε μήνες και τελικά τον νίκησε. Επέστρεψε στο σπίτι της και με μία ανάρτηση στο Facebook εξιστόρησε όλα όσα βίωσε.

«Επέστρεψα σπίτι! Με μεγάλη συγκίνηση, αφού λείπω από τις 8 Δεκεμβρίου. Αν γίνεται, δεν θέλω να ξαναδώ νοσοκομείο στη ζωή μου. Μου έσωσαν τη ζωή, μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία, είμαι χαρούμενη και ευγνώμων. Αυτή τη φορά θέλω να χρησιμοποιήσω τα χρόνια που μου μένουν καλύτερα, πιο παραγωγικά, με περισσότερο ενθουσιασμό. Καλώς σας βρήκα!» έγραψε στα ελληνικά και μετά συνέχισε στα αγγλικά.

Όπως είπε πέρασε ένα μήνα σε κέντρο αποκατάστασης για να μπορεί ξανά να περπατά και να φροντίζει τον εαυτό της. Τα δάχτυλά της καταφέρνουν σταδιακά να πιάνουν το στυλό και να γράφει, ενώ ο κορονοϊός της άφησε προβλήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες, που δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα τα ξεπεράσει.

«Τηλεφώνησαν στον γιο μου και του είπαν να είναι προετοιμασμένος, όχι μία αλλά 4 φορές, καθώς ο κορονοϊός δεν έριξε μόνο το οξυγόνο μου, αλλά μου προκάλεσε επίσης θρόμβωση και νεφρική ανεπάρκεια» γράφει.

«Ανυπομονώ να αρχίσω ξανά τη ζωή μου που θεωρούσα δεδομένη. Γύρισα σπίτι και ξέσπασα σε λυγμούς. Ο γιος μου ξεφορτώθηκε όλα μου τα πράγματα από το μπάνιο και γέμισε τα ράφια με αφρό ξυρίσματος και προϊόντα για το μούσι του» ανέφερε.

Η μητέρα της, Ροζίτα Σώκου πέθανε τον περασμένο Δεκέμβριο στα 93, νικημένη από τον κορονοϊό.

(Εnglish follows)Επέστρεψα σπίτι! Με μεγάλη συγκίνηση, αφού λείπω από τις 8 Δεκεμβρίου. Αν γίνεται, δεν θέλω να ξαναδώ…

Posted by Irene Maradei on Thursday, April 28, 2022