Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών μοίρασε κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα δέματα αγάπης στους άστεγους της Αθήνας.

Με εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εργαζόμενοι και εθελοντές της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» συμμερίζονται την αγωνία της  εγκατάλειψης και της μοναξιάς των αστέγων, μοιράζοντας είδη πρώτης ανάγκης, πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση και ένα χαμόγελο στηρίζοντας την ελπίδα σε όσους ανανεώνουν κάθε φορά το ραντεβού μαζί της.

Τα δέματα τροφίμων περιλαμβάνουν στερεά τροφή, γλυκίσματα, νερό και χυμούς φρούτων, ενίοτε όμως η ανθρωπιστική βοήθεια συνοδεύεται από κλινοσκεπάσματα, ρουχισμό, υποδήματα και είδη ατομικής υγιεινής και φροντίδας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τις περιστάσεις και τα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη.

Αποδέκτες της βοήθειας αυτής είναι τοξικομανείς, αποφυλακισμένοι, άποροι και  συνταξιούχοι, οικονομικά αδύναμοι άνθρωποι, συνάνθρωποί μας που η οικονομική κρίση αρχικά τους οδήγησε σε αδιέξοδο, το οποίο τώρα έγινε απελπισία  με τον αόρατο εχθρό της πανδημίας και απόγνωση με την ολοένα και αυξανόμενη ακρίβεια.

Χιλιάδες άστεγοι τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν στήριγμα την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με ορόσημο την χαρτογράφηση των αναγκών και των συνθηκών που βιώνουν  οι οποίες, ολοένα και αυξάνονται, συνεπεία του οποίου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» αναπροσαρμόζει και τις ανθρωπιστικές της παρεμβάσεις.

Το πρόγραμμα «Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 με εντολή της Διοίκησης του Οργανισμού.