Η υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ του εξωτερικού από την στιγμή που συνελήφθη η Ρούλα Πισπιρίγκου και λίγες μέρες μετά το άρθρο της Daily Mail που στρέφονταν κατά της 33χρονης, η γαλλική εφημερίδα Le Monde έβαλε στο «κάδρο» την κατηγορούμενη μητέρα.

Με τίτλο «η Ελλάδα μαινόμενη κατά της “Μήδειας της Πάτρας”», το άρθρο αναφέρει πως η 33χρονη αρνείται τις κατηγορίες μέσα από το κελί της στον Κορυδαλλό, με το ρεπορτάζ να αναφέρει πως η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις ανίχνευσαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας μεγάλη ποσότητα κεταμίνης «ενός ισχυρού παυσίπονου, που πωλείται επίσης στη μαύρη αγορά ως φάρμακο».

Το άρθρο της Le Monde για την υπόθεση της Πάτρας

Παράλληλα, αναφέρει πως «το εννιάχρονο κορίτσι ήταν στο νοσοκομείο, μόνη με τη μητέρα της, σε ένα δωμάτιο και πέθανε μόλις είκοσι λεπτά μετά τη χορήγηση της ουσίας. Ο θάνατός της σημειώθηκε παρά το γεγονός ότι οι νοσηλευτές την είχαν επισκεφθεί μια ώρα πριν, με αποτέλεσμα να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον της μητέρας».

«Ο θάνατος της εννιάχρονης αναζωπύρωσε την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες»

Η Le Monde σημειώνει μεταξύ άλλων για την υπόθεση της Πάτρας, ότι «τον Απρίλιο του 2021, η Τζωρτζίνα είχε ήδη διακομιστεί στο νοσοκομείο λόγω επιληπτικών κρίσεων που την είχαν αφήσει τετραπληγική».

«Η υπόθεση για τον θάνατο της εννιάχρονης αναζωπύρωσε επίσης την έρευνα για τις άλλες δύο κόρες της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μία από τις οποίες απεβίωσε σε ηλικία 3,5 ετών πριν από τρία χρόνια από “ηπατική ανεπάρκεια” και η άλλη τον Μάρτιο του 2021 σε ηλικία 6 μηνών, λόγω “ασφυξίας”, σύμφωνα με τις εκθέσεις των ιατροδικαστών», καταλήγει το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας.