Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (30/3) στο πλάγιο μέρος της Βουλής επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που πραγματοποιούν οι υγειονομικοί ενώ στο Κοινοβούλιο συζητείται το νομοσχέδιο για την Υγεία.

Συμμετέχοντες στην κινητοποίηση προσπάθησαν να εισέλθουν στη Βουλή και τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τα απωθήσουν.

Λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε λόγω της χρήσης χημικών υπήρχαν άτομα τα οποία ένιωσαν δυσφορία αλλά και λιποθύμησαν και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Μία γυναίκα τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Κλειστή παραμένει λόγω της συγκέντρωσης η Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας με κλούβες των ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί κατά μήκος της.

Δείτε το βίντεο του Newsbeast

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε ραντεβού στις 12:30 έξω από το υπουργείο Υγείας και στη συνέχεια τα μέλη της ξεκίνησαν πορεία που κατέληξε γύρω στις 13:30 στη Βουλή.

H Ομοσπονδία λέει «όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, άρση αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων» ενώ για σήμερα έχει προκηρύξει και τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα εκτός από τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχουν και αντιεμβολιαστές υγειονομικοί που έχουν μπει σε αναστολή.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από τη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή