Ακόμα μια μαρτυρία για τους γονείς των τριών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Πάτρα έρχεται να συνθέσει ένα παζλ το οποίο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Στην εκπομπή T-Live, το μεσημέρι της Δευτέρας (28/03), μια γειτόνισσα της οικογένειας, περιέγραψε από τη δική της πλευρά, όλα αυτά που βίωσε η ίδια τα τελευταία χρόνια.

«Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό την φρόντιζαν, την περιποιόντουσαν. Η σπιτονοικοκυρά ζούσε σε μια τρώγλη και τα παιδιά την περιποιήθηκαν, την πήγαιναν στους γιατρούς. Ήταν άκληρη η κυρία. Πλήρωναν ενοίκιο και όταν χάθηκε η Μαλένα και ο Μάνος της είπε ότι θα καθυστερήσουν λίγο να της δώσουν το ενοίκιο, εκείνη είχε άγχος μήπως δεν της το δώσουν. Την πήγαιναν στο νοσοκομείο, την πρόσεχαν. Αυτοί ήταν στην κηδεία της μόνο» ανέφερε αρχικά η γειτόνισσα του ζευγαριού.

«Έβλεπα να πηγαίνουν βόλτες με τα παιδιά τους. Η μητέρα έφερνε την Τζωρτζίνα και την Μαλένα στην πλατεία να παίξουν, έβλεπα τα παιδιά που κατέβαιναν από το σχολικό και πήγαιναν κατευθείαν στην αγκαλιά της μαμάς τους. Έβλεπα δυο πρόσχαρα παιδιά» είπε στην συνέχεια και πρόσθεσε πως: «Όταν πέθανε η Μαλένα κρατούσαν την μητέρα για να μην πέσει μέσα στον τάφο, ωρυόταν και χτυπιόταν. Τα μάτια του Μάνου έτρεχαν. Την Τζωρτζίνα την είχαν σε φιλικό σπίτι για να μην βιώσει όλα αυτά».

Το σχόλιο για το «ψυχρό βλέμμα» της μαμάς

«Στην μπέμπα, την ώρα που προσπαθούσαν να κάνουν ανάνηψη στο ασθενοφόρο, η μητέρα απέξω φώναζε “όχι το παιδί μου, να φύγω εγώ”. Ο Μάνος να την τραντάζει και να της λέει «τι λες τώρα;» και η Τζωρτζίνα μέσα από την πόρτα να σηκώνει τα χέρια και να λέει “Μη μου το πάρεις κι αυτό”» τόνισε η γειτόνισσα και σε άλλο σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε πρόσθεσε: «Οι γονείς αυτό το διάστημα περιμένουν με λαχτάρα τα αποτελέσματα για να λάμψει η αλήθεια. Ξέρω ότι ο Μάνος είναι στο πατρικό του, είναι σε διάσταση τα παιδιά. Τηλεφωνιούνται καθημερινά, πολλές φορές τη μέρα. Την περασμένη εβδομάδα ήταν στο σπίτι της Ρούλας, έχω δει και τη μητέρα του στο σπίτι της Ρούλας. Επειδή το σπίτι δεν έχει καλή μόνωση, αν τσακωνόντουσαν θα τους άκουγα».

«Τα παιδιά ήταν γελαστά. Θυμάμαι δυο αγγέλους να γελάνε συνέχεια, μες στην τρελή χαρά, όλο ζωντάνια. Δεν τα είδα ποτέ να κοιτάξουν φοβισμένα κανέναν. Πιστεύω ότι η καρδούλα της Τζωρτζίνας δεν άντεξε όλο αυτό, που έπαθε την ανακοπή. Είναι τραγικό για ένα παιδί να βιώνει δύο θανάτους. Το βλέμμα της Ρούλας μπορεί να είναι ψυχρό, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει την απώλεια. Η Ρούλα δεν βγαίνει έξω και αν θα βγει την συνοδεύει ο θείος της, η πεθερά της. Κάθεται όλη μέρα σπίτι. Έχει τις φωτογραφίες των παιδιών της και κλαίει. Περιμένει να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση για να ηρεμήσουν οι ψυχές των παιδιών τους», κατέληξε η γειτόνισσα της οικογένειας.

Γρηγόρης Λέων: «Εάν είχαμε μια εκκωφαντική νόσο ως παθολογία θα ήταν μια υπόθεση η οποία θα είχε λυθεί»

Ο Γρηγόρης Λέων, ιατροδικαστής, μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, και εξήγησε τι ακριβώς συμβαίνει με την ουσία που φέρεται να βρέθηκε στο κορμάκι της μικρής Τζωρτζίνας. «Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται προς το παρόν καμία παθολογία και δεν αναφέρεται από τον ιατροδικαστή ένα πόρισμα, από μόνο του κάτι σημαίνει. Σημαίνει ότι εάν είχαμε μια εκκωφαντική νόσο ως παθολογία θα ήταν μια υπόθεση η οποία θα είχε λυθεί. Δεν θα συζητάγαμε καθόλου και δεν θα υπήρχε και το περιθώριο της εγκληματικής ενέργειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λέων.