Ο καιρός χαλάει το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, αφού κακοκαιρία θα σαρώσει την χώρα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, με βάση όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3.

Συγκεκριμένα, είπε ότι βροχές και σύννεφα θα εμφανιστούν σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τα ηπειρωτικά το Σάββατο (5/3). Οι βροχές θα εμφανιστούν από τις πρωινές ώρες και θα επεκταθούν σε όλη την Ελλάδα από το μεσημέρι, όπως και στην Αττική.

Παρόλα αυτά, θα εμφανιστεί εξασθένηση από το βράδυ, ενώ την Κυριακή (6/3) τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Αιγαίο, ενώ λίγες βροχές μπορεί να εμφανιστούν στην Εύβοια και την Αττική. Όμως την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται αισθητή βελτίωση, αφού βροχές αναμένονται κυρίως στα Δυτικά, όπως σε νησιά του Ιονίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

Ο καιρός το Σάββατο

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για το Σάββατο 5 Μαρτίου, ότι αναμένονται βροχές στα πεδινά κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, αλλά και σε νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία, που θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια αλλά μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Ακόμη, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 4 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 10, στην Ήπειρο από -2 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 11, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 15 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.