Ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για την περιπέτεια που είναι σε εξέλιξη με το πλοίο Euroferry Olympia και σημείωσε ότι οι συνθήκες ήταν άθλιες στο σκάφος, ενώ επισήμανε πως οι αρχές έχουν χάσει πολύτιμο χρόνο για την διάσωση των εγκλωβισμένων οδηγών.

Συγκεκριμένα, μίλησε στην εκπομπή «Live News» με αφορμή το γεγονός ότι εκπροσωπεί την σύζυγο ενός εγκλωβισμένου οδηγού και ανέφερε πως το πλοίο «ήταν ένα πλωτό φέρετρο. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό».

Παράλληλα, καυτηρίασε τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η επιχείρηση διάσωσης και διευκρίνισε ότι «ακόμα και ελάχιστες ελπίδες να υπάρχουν για να βγουν ζωντανοί, τότε χάνονται και αυτές».

«Ακόμα και τώρα, εγώ το λέω, το πλοίο αν γίνεται να πάει στη Λευκίμμη ή την Ηγουμενίτσα» συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας για κατάθεση ο 21χρονος διασωθείς

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (22/2) ο διασωθείς από το Euroferry Olympia 21χρονος Λευκορώσος οδηγός φορτηγού, προκειμένου να δώσει κατάθεση για το μοιραίο περιστατικό.

Ο 21χρονος είναι καλά στην υγεία του και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο που είχε μεταφερθεί προληπτικά.

Επίσης, στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων βρέθηκαν και οι συγγενείς των δύο αγνοουμένων Ελλήνων οδηγών φορτηγών που επέβαιναν στο πλοίο κατά τη εξέλιξη της πυρκαγιάς την Παρασκευή τα ξημερώματα και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη τους.

Με οξυγόνο και ειδικές στολές επιχειρούν οι άνδρες της ΕΜΑΚ

Με μία μικρή αναζωπύρωση, που εκδηλώθηκε χθες βράδυ αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, συνεχίζονται και σήμερα για πέμπτη ημέρα οι ρίψεις νερού στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Εντός της ημέρας στο εσωτερικό του πλοίου θα επαναληφθούν οι επιχειρήσεις έρευνας από άνδρες της ΕΜΑΚ και εξειδικευμένα στελέχη της της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage, για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.