Δεν έχει τέλος ο «πόλεμος» που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πέτρου Τατσόπουλου και -κυρίως- μητροπολιτών με αφορμή το αιχμηρό σχόλιο του συγγραφέα και πρώην βουλευτή για τη νέα σειρά του Mega «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό».

Τελευταίο… επεισόδιο στο σίριαλ είναι η απάντηση του Πέτρου Τατσόπουλου στη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του από τον εκκλησιαστικό ιστότοπο ekklisiaonline.gr και ζητά 200.000 ευρώ. Ο ιστότοπος επικαλείται άρθρο του αντιρατσιστικού νόμου και εγκαλεί τον πρώην βουλευτή για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους.

«ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ, STUPID! Η ψυχαγωγική τηλεοπτική συνέντευξη της ημέρας από τον εκπρόσωπο της EkklisiaOnLine που κατέθεσε εναντίον μου μήνυση και αγωγή. Παρότι διαρκεί μόλις δέκα λεπτά (από το 15 έως και το 24), θα χρειαστείτε μεγάλα αποθέματα υπομονής και χιούμορ για να τον παρακολουθήσετε να ξετυλίγει τον ειρμό των σκέψεών του, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί, πέραν των άλλων ευτράπελων, θα τον ακούσετε να παραδέχεται ευθέως ότι ο “Άγιος Παϊσιος” είναι μια τηλεοπτική παραγωγή της Μονής Βατοπαιδίου, η δεύτερη μετά τον κινηματογραφικό “Άνθρωπο του Θεού”.

Θα σας λυθεί κάθε απορία, εάν ακόμη αναρωτιέστε προς τι όλος αυτός ο σάλος, η υστερία και ο πανικός με τη δική μου ανάρτηση. Όπως θα έλεγε και ο Τζορτζ Στεφανόπουλος: “Είναι η Μονή, stupid!”» έγραψε στο Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος, επισυνάπτοντας και το σχετικό βίντεο.

ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ, STUPID! Η ψυχαγωγική τηλεοπτική συνέντευξη της ημέρας από τον εκπρόσωπο της EkklisiaOnLine που κατέθεσε…

Posted by Petros Tatsopoulos on Thursday, February 17, 2022

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, σε προηγούμενη ανάρτησή του για τη μήνυση είχε σχολιάσει με αρκετή ειρωνεία και χαρακτήρισε τους υπευθύνους της ιστοσελίδας «υποκείμενα».

«ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ

Το βλέπετε. Θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν. Μου έκανε μήνυση, λέει, το EkklisiaOnLine για την “αποβλάκωση” που δήλωσα ότι καλλιεργεί η… απερίγραπτη τηλεοπτική σειρά του “Άγιου Παϊσιου”. Ποιος; Το EkklisiaOnLine! Από τον καιρό της Χρυσής Αυγής είχαν να με μηνύσουν. Και αφού σηκώθηκα από το πάτωμα, όπου είχα κυλιστεί από τα γέλια, θυμήθηκα την προπέρσινη ανάρτηση του Δημήτρη Αλικάκου, στο πικ της πανδημίας, όπου το EkklisiaOnLine συνιστούσε να μην φοβόμαστε την κατάποση της θείας κοινωνίας, ακόμη και αν κάποιος κακόβουλος την ανακατέψει με… δηλητήριο. Ανυπομονώ να συναντήσω αυτά τα υποκείμενα στο δικαστήριο. Ειλικρινά, ανυπομονώ» είχε γράψει ο Πέτρος Τατσόπουλος.

ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ 🙂Το βλέπετε. Θέλω να αγιάσω 😀 και δεν με αφήνουν. Μου έκανε μήνυση, λέει, το EkklisiaOnLine…

Posted by Petros Tatsopoulos on Tuesday, February 15, 2022