Μετά το πρωινό διάλλειμα στις χιονοπτώσεις ξεκίνησε πριν λίγο να χιονίζει ξανά στα βορειοανατολικά προάστια. Η κακοκαιρία Ελπίδα δείχνει ξανά τα δόντια της σε Γέρακα, Χαλάνδρι, Μαρούσι και Διόνυσο, με σαφώς μικρότερη ένταση σε σχέση με χθες.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το τέλος της ημέρας θα αποκτούν τοπικό χαρακτήρα και θα περιορίζονται στην Κρήτη. Παράλληλα, τοπικά θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο, με σταδιακή εξασθένηση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Ελπίδα. Έμφαση δίνεται στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και εν συνεχεία να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών οχημάτων.

Σταδιακά αποκαθίσταται από το πρωί η κυκλοφορία σε σημαντικές οδικές αρτηρίες μεταξύ των οποίων η Μεσογείων, η Μαραθώνος, η Κατεχάκη, η Κηφισσίας καθώς και σε περιοχές όπως τα Βίλια, η ΠΕΟ, τα Δερβενοχώρια κλπ,