Μια από τις εγκλωβισμένες οδηγούς στην Αττική Οδό ήταν και μία ηχολήπτρια του OPEN που περιέγραψε τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέσα στο αυτοκίνητό της, εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.

Όπως είπε ήταν κλεισμένη στο αυτοκίνητό της για 15 ολόκληρες ώρες και τελικά δεν έφτασε μέχρι το σπίτι της αλλά μέχρι ένα φιλικό σπίτι στην Κάντζα, όπου την φιλοξένησαν, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό της.

«Είχα αρχίσει ήδη να έχω σπασμούς από το κρύο. Δεν ξέρω πως θα την έβγαζα και αν θα την έβγαζα καθαρή. Κατά τις 2 παρά ήρθε ένα τρένο να μας πάρει. Περπατήσαμε μέχρι τη στάση της Κάντζας και πηδήξαμε κάτι μάντρες για να μπούμε στο τρένο. Για καλή μου τύχη με πήρε τηλέφωνο ο συνάδελφος δημοσιογράφος τηλέφωνο για να δει τι κάνω επειδή είχα κάνει κάποια ποστ στο Facebook και με φιλοξένησε» σημείωσε η Μόνικα Γαλανοπούλου και πρόσθεσε ότι το τρένο δεν θα τους πήγαινε σε συγκεκριμένο προορισμό.

«Οι υπόλοιποι που μπήκαν στο τρένο δεν ξέρω τι έγιναν. Μας είπαν ότι δεν θα μας πήγαιναν κάπου συγκεκριμένα. Θα μας πήγαιναν πέρα – δόθε από το αεροδρόμιο στη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι να δουν τι θα κάνουν. Απλά για να είμαστε κάπου πιο ζεστά», σημείωσε και τόνισε ότι κατάλαβε ότι ήταν η αμαξοστοιχία που ανακοινώθηκε ότι θα βοηθούσε τους ανθρώπους στην Αττική Οδό.

«Μας είπαν ότι θα έχει μέσα ένα μπουκάλι νερό και κάτι φαγώσιμο για όλους. Ο κόσμος ήταν πάρα πολύς. Ήταν μικρά παιδιά, ήταν ηλικιωμένοι, ήταν μωρά, ήταν κατοικίδια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε», τόνισε.

«Μου τέλειωνε η βενζίνη, έκλεισα τη μηχανή και άρχισα να παγώνω»

Η Μόνικα Γαλανοπούλου μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε εκείνη και χιλιάδες ακόμα οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα οχήματά τους. «Κάποια στιγμή έβλεπα ότι μου τελείωνε η βενζίνη και έκλεισα τη μηχανή. Τότε άρχιζα να παγώνω. Καταλαβαίνετε τι θα είχε συμβεί άμα δεν έβγαινα με τα πόδια για να φύγω. Δεν θέλω να το σκέφτομαι αλήθεια».

«Εδώ που φιλοξενούμαι δεν υπάρχει ρεύμα και δεν ξέρω τι γίνεται στον έξω κόσμο. Δεν ξέρω πώς και πότε θα φτάσω στο αυτοκίνητό μου, ούτε σε τι κατάσταση θα το βρω. Έχω αφήσει κάποια βενζίνη για να φύγω» πρόσθεσε.