Χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στη Φλώρινα αλλά και στην πόλη της Κοζάνης το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η ΕΜΥ και μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για την επέλαση της κακοκαιρίας Ελπίδα τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Κατά διαστήματα πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα το απόγευμα της Παρασκευής 21/01, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Κατά διαστήματα πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα το απόγευμα της Παρασκευής 21/01. Δείτε ζωντανή εικόνα από την κάμερα καιρού:http://penteli.meteo.gr/stations/florina/webcam/webcam.jpg

Posted by Meteo Gr on Friday, January 21, 2022

Στην Κοζάνη, χιονόπτωση καταγράφηκε το μεσημέρι μέσα στην πόλη, σύμφωνα με το kozan.gr.

Σημειώνεται πως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για διαδοχικά καιρικά συστήματα, τα οποία προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα «ΕΛΠΙΣ» (ELPIS) στη χώρα μας.

Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο (22/1/2022) και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα (24/1/2022).

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα Παρασκευή 21/01, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από βορρά προς νότο. Καθώς αυτό το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένουμε αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο μετά τις απογευματινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

Η έντονη ταλάντωση του αεροχειμάρρου πάνω από την Ευρώπη θα συμβάλει στην μεταφορά πολικών αερίων μαζών προς τη χώρα…

Posted by Meteo Gr on Friday, January 21, 2022

Χιόνια αναμένονται στην Αττική

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «στην Αττική θα αρχίσει να χιονίζει αύριο στα βόρεια προάστια, μετά και τις πρωινές ώρες θα κάνει ένα άνοιγμα ο καιρός προς το απόγευμα αύριο. Θα ξαναχαλάσει όμως μέσα στην Κυριακή, θα έχουμε και πάλι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού αλλά το σημαντικότερο κύμα κακοκαιρίας μας έρχεται το τριήμερο Δευτέρα με Τετάρτη.

Αναμένουμε πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Είναι εκεί που πιστεύουμε ότι θα δει χιονόστρωση ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Δεν αποκλείεται να έχουμε προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας».