Πολικό ψύχος φέρνει η κακοκαιρία Ελπίδα, η οποία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ώρες, δίνοντας ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις. Μάλιστα, τα χιόνια αναμένεται να φτάσουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέραρχο Μαρουσάκη, να σημειώνει πως «πιστεύουμε ότι θα δει χιονόστρωση ακόμη και το κέντρο».

«Οι χιονοπτώσεις θα εστιάζονται αφού πρώτα μπει μέσα στο Αιγαίο αυτό το πολικό ψύχος, δηλαδή από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια. Δηλαδή μας κάνει εντύπωση αν στη βόρεια Ελλάδα δούμε γενικά λίγες χιονοπτώσεις και τα πιο πολλά χιόνια τα έχουμε προς τη νότια Ελλάδα, μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα», ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Νεότερα σχετικά με το σφοδρό κύμα ψύχους που αναμένουμε στη χώρα μας.

Posted by Klearhos Marousakis on Friday, January 21, 2022

«Θα κάνει τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα, πραγματικά θα επικρατήσουν πολικές θερμοκρασίες», εξήγησε.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει όλη την άλλη εβδομάδα, θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια, συνέχισε ο μετεωρολόγος, για να προσθέσει πως θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις οι οποίες θα εστιάζονται κυρίως μέσα στο Αιγαίο και σε περιοχές του ανατολικού ηπειρωτικού κορμού που βρέχονται από αυτό.

Χιόνια στην Αττική και στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, «στην Αττική θα αρχίσει να χιονίζει αύριο στα βόρεια προάστια, μετά και τις πρωινές ώρες θα κάνει ένα άνοιγμα ο καιρός προς το απόγευμα αύριο. Θα ξαναχαλάσει όμως μέσα στην Κυριακή, θα έχουμε και πάλι χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα του νομού αλλά το σημαντικότερο κύμα κακοκαιρίας μας έρχεται το τριήμερο Δευτέρα με Τετάρτη.

Αναμένουμε πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Είναι εκεί που πιστεύουμε ότι θα δει χιονόστρωση ακόμη και το κέντρο της Αθήνας. Δεν αποκλείεται να έχουμε προβλήματα και στο κέντρο της Αθήνας».