Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα αναμένεται να εγκαινιαστεί την Τρίτη 11 του μηνός το Μέγαρο Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού το οποίο βρίσκεται στο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, καθώς αποτελεί μια πρωτοβουλία του τοπικού δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ το παρών θα δώσουν αρκετοί εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων από όλη τη χώρα με πρωτοστάτη τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων Γιώργος Σαραφίδης καθώς επίσης και ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης.

Βέβαια η επίσημη παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων και θα μεταδοθεί και διαδικτυακά. Τη δαπάνη κατασκευής του Μεγάρου που θα φέρει τον τίτλο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα αναλάβει εξ ολοκλήρου ο δρ Σπύρος Λάτσης.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάντος, «θα είναι ένα κτήριο – μνημείο για τον ποντιακό ελληνισμό αλλά και τον οικουμενικό ελληνισμό. Όταν δείτε το βίντεο της παρουσίασης είμαι βέβαιος πως όλοι θα δακρύσετε», προσθέτοντας ότι η 11η Ιανουαρίου θα είναι μία ιστορική ημέρα για την πόλη αλλά και για τον ποντιακό ελληνισμό.