Σε υπαίθριο εορτασμό οδήγησε η δικαστική διαμάχη για το ιδιοκτησιακό καθεστώς ενός μικρού ναού στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η θεία λειτουργία για τη χάρη του Αγίου Γεωργίου στην Ελιά και στον Καρτερό τιμήθηκε στο… δρόμο λόγω δικαστικής διαμάχης που έχει επίκεντρο τον μικρό ναό της περιοχής με αποτέλεσμα να έχει αποκλειστεί η πρόσβαση προς αυτόν, όπως υποστηρίζει η ενορία.

Οι κάτοικοι σημειώνουν πως, αν και για πολλά χρόνια η πρόσβασή τους στο ναό ήταν ανοιχτή, πλέον ούτε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου δεν μπορούν να επισκεφτούν το ναό ενώ τονίζουν ότι ο ναός βρίσκεται εκεί πριν από οποιαδήποτε ιδιοκτησία.

«Αφού δεν μας επιτρέπουν δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση άλλο. Δώσαμε μια ειρηνική λύση, δεν πρέπει να προκαλούμε, δεν πρέπει να διαπληκτιζόμαστε. Θα αποφανθεί η δικαιοσύνη», υπογραμμίζει ο εφημέριος ενορίας Ελιάς π. Σισαμάκης.

Ενώ η απάντηση της οικογένειας από την μεριά των ιδιοκτητών διά του δικηγόρου της ήταν: «Είναι απόφαση των εντολέων μου να μη λειτουργηθεί ο ναΐσκος της ιδιοκτησίας τους από τον ιερέα Μιχαήλ Σισαμάκη, λόγω των δικαστικών διενέξεων που υπάρχουν τόσο μεταξύ της οικογένειας και της ενορίας όσο και με τον ιερέα προσωπικά και τους συν αυτώ, δεδομένου ότι ήδη διώκονται για ποινικά αδικήματα και προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης που υπάρχει».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.