Ένταση επικράτησε λίγο πριν από τέλος της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το grtimes.gr, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία έριξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν.

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν δύο πορείες, με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία των αντιεξουσιαστών ξεκίνησε από την πλατεία Καμάρας ενώ μέλη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, καθώς και φοιτητικές παρατάξεις ξεκίνησαν την πορεία τους από το άγαλμα Βενιζέλου.

Πάνω από 30 προσαγωγές για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Σε 35 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφότου ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για τη συμπλήρωση 13 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετέδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης όπου εξετάζεται η συμμετοχή τους στα επεισόδια.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι δράστες των επεισοδίων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και καταστήματα.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο το πρωί.