Η νοσηλεύτρια Σοφία Μάντη από το Γεννηματάς με τα σπαρακτικά της λόγια και τον αγώνα που δίνει στην πρώτη γραμμή φροντίζοντας ασθενείς με κορονοϊό άγγιξε με την κατάθεση ψυχής της μέσω της ανάρτησής της που έγινε viral. Μιλά για τόσους δεν έχουν εμβολιαστεί, λέγοντας μεταξύ άλλων, ότι «ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνά κάθε προσδοκία», καθώς από τους 21 ασθενείς στον θάλαμο μόνο 4 είναι εμβολιασμένοι.

«Βγήκα ένιωσα την ανάγκη, ένιωθα την ψυχή μου να σπάει ότι ίσως εάν γράψω κάποια πράγματα. Δεν περίμενα να έχει τέτοια ανταπόκριση», δήλωσε η νοσηλεύτρια Σοφία Μαντή στο Mega.

«Βλέπουμε τον φόβο στα μάτια τους»

«Είναι μια κατάσταση δύσκολη, πρέπει να έχεις γερό στομάχι για αυτούς τους ανθρώπους που τελικά δεν έκαναν τόσο καιρό αυτό που λένε οι επιστήμονες όταν μπαίνουμε εκεί βλέπουμε το φόβο στα μάτια τους είναι σαν κουτάβια», αναφέρει η κ. Μάντη.

Η Σοφία Μάντη υπηρετεί το στο εθνικό σύστημα υγείας τα τελευταία 18 χρόνια. Μέχρι πριν από λίγο καιρό ως εξειδικευμένη νοσηλεύτρια σε ορθοπεδικά χειρουργεία, αλλά και στο τμήμα εμβολιασμών, ενώ τώρα δίνει μάχη με τον κορονοϊό στην πρώτη γραμμή.

Η νοσηλεύτρια περιγράφει με ανάμεικτα συναισθήματα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζεται εκείνη και οι συνάδελφοί της που φορούν τις ειδικές στολές πριν μπουν στις κλίνες Covid.

«Πάμε μαζί να τα καταφέρουμε, εμβολιαζόμαστε όλοι», είναι το μήνυμα που μεταφέρει λίγο πριν ξεκινήσει ακόμα μια δύσκολη βάρδια.