Έντονα είναι τα προβλήματα που έφεραν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν χθες, Τρίτη (23/11) την Αττική. Απελπισμένοι είναι οι κάτοικοι της Καλλιθέας όπου παρατηρούνται ζημιές και πλημμύρες σε σπίτια.

Ειδικότερα, όπως κατέγραψε το πρωί της Τετάρτης (24/11) η κάμερα του Newsbeast πλημμύρισε το υπόγειο πολυκατοικίας που βρίσκεται στην Καλλιθέα επί της οδού Ναυάρχου Βότση στο νούμερο 24 ενώ παρόμοια είναι τα προβλήματα που παρατηρούνται και σε άλλα κτίρια σε παρακείμενους οδούς.

Το υπόγειο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας γέμισε με νερά το βράδυ της Τρίτης (23/11) όταν ξέσπασε έντονη βροχή. Ίδια ήταν η εικόνα της περιοχής και στην προηγούμενη κακοκαιρία, τον «Μπάλο».

Καλλιθέα πλημμύρα

Το πρωί της Τετάρτης (24/11) επί της οδού Ναυάρχου Βότση έσπευσε η Πυροσβεστική για να απαντλήσει τα νερά από τον υπόγειο χώρο της πολυκατοικίας ενώ οι κάτοικοι δηλώνουν πως ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη πολυκατοικία διαμένει άτομο με σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από τον ανελκυστήρα. Στο υπόγειο της πολυκατοικίας υπήρχαν και αυτοκίνητα τα οποία γέμισαν με νερό.

«Πάθαμε πολλές ζημιές» λένε οι κάτοικοι

«Εμείς οι κάτοικοι πλημυρίσαμε από αντιπλημμυρικό έργο που το έχουν κλείσει. Αυτό γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει άνθρωπος με αιμοκάθαρση δεν μπορεί να κατέβει κάτω» δήλωσε άνδρας ο οποίος μένει στην πολυκατοικία που γέμισε νερά.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα έργα στην παραλία άρχισε να πλημμυρίζει η περιοχή. Το νερό δεν έχει έξοδο. Πάθαμε πολλές ζημιές. Το αμάξι είναι μέσα στα νερά. Αυτό γίνεται με κάθε δυνατή βροχή» ανέφερε στο Newsbeast άλλος κάτοικος.

«Γύρω στις 22:15 το νερό είχε καβαλήσει το πεζοδρόμιο, ήταν 40 εκατοστά. Μέσα σε 45 λεπτά είχε γεμίσει όλο το υπόγειο περίπου 1,80μ. Έχουν κλείσει τους αγωγούς που βγάζουν τα νερά στη θάλασσα πιθανολογούμε γι΄αυτό πλημμύρισαν όλοι οι δρόμοι. Δεν ήρθε κανένας από την Περιφέρεια να δει τις ζημιές» δήλωσε άλλο άτομο που διαμένει στην πολυκατοικία.

Πρώην δήμαρχος Καλλιθέας: Δεν έχει αποπερατωθεί το αντιπλημμυρικό κανάλι

Στην κάμερα του Newsbeast μίλησε ο πρώην δήμαρχος της Καλλιθέας και νυν δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Ασκούνης ο οποίος τόνισε: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα που έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουμε γκαράζ, σπίτια, αυτοκίνητα να έχουν καταστραφεί. Δεν έχει αποπερατωθεί το αντιπλημμυρικό κανάλι της Περιφέρειας που βρίσκεται από κάτω. Η ευθύνη δεν είναι μόνο της Περιφέρειας είναι και του δήμου διότι δεν έχει πιέσει ως όφειλε να τελειώσει γρήγορα το αντιπλημμυρικό κανάλι για να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα».

«Πηγαίνουμε από παράθεση σε παράθεση ως αποπεράτωση της πρώτης φάσης των έργων του παραλιακού μετώπου. Είχε πει ο κύριος αντιπεριφερειάρχης ότι θα τελειώσουν όλα τα έργα τον Αύγουστο, πήγαμε τον Νοέμβριο και πάμε παραπέρα. Δηλαδή εδώ είναι απίστευτη η κωλυσιεργία, η καθυστέρηση από μεριάς της Περιφέρειας αλλά και ευθύνη του δήμου διότι δεν πίεσε ως όφειλε και δεν πιέζει ως οφείλει με αποτέλεσμα να έχουμε τις καταστροφές αυτές» συμπλήρωσε.

«Σήμερα, να μην πως χτες έπρεπε να έχουν τελειώσει τα έργα» δήλωσε κλείνοντας ο Κώστας Ασκούνης.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του Newsbeast

Βίντεο που δείχνει την έντονη βροχόπτωση που έπληξε την Καλλιθέα χθες το βράδυ:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος