Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού που συνεχίζει να πλήττει τη χώρας μας μίλησε την Τρίτη (23/11) ο ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος. Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «κύριο πρόβλημα παραμένουν οι ανεμβολίαστοι».

«Τα πράγματα είναι δύσκολα, η πανδημία εξελίσσεται. Εάν βρίσκεται στην κορύφωση ή όχι θα το δούμε. Το εάν θα υπάρξει άνοδος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» σημείωσε χαρακτηριστικά στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

«Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση μόνο εάν το πρόγραμμα των εμβολιασμών πάει καλά με την τρίτη δόση του εμβολίου και εάν τηρηθούν τα μέτρα», σημείωσε ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος

«Τα μέτρα είναι αρκετά αυστηρά»

Εστιάζοντας στα νέα μέτρα με στόχο την αποφυγεί εξάπλωσης της πανδημίας τα οποία χαρακτήρισε «αρκετά αυστηρά» ο Χαράλαμπος Γώγος επεσήμανε ότι το πρώτο στοίχημα είναι να τηρηθούν.

«Κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή παραμένουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες γιατί κολλάνε και μεταδίδουν περισσότερο τον ιό» διαμήνυσε.

«Υπάρχει μεγάλο πεδίο κινδύνου και για κάποιον εμβολιασμένο να νοσήσει, όταν έχουν συμπληρωθεί 4 με 5 μήνες από τον εμβολιασμό του» είπε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.