Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα (22.11), όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια διαγγέλματος το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, δεν θα γίνονται δεκτοί σε κανέναν κλειστό χώρο ούτε καν με την επίδειξη τεστ. Αυτό σημαίνει ότι αποκλείονται από κάθε είδους διασκέδαση όπως: σινεμά, θέατρα, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γήπεδα και γυμναστήρια. Με rapid test θα μπορούν ωστόσο να ταξιδεύουν με τις υπεραστικές συγκοινωνίες, να πηγαίνουν στην δουλειά τους, στην εκκλησία, στο λιανεμπόριο, στο κομμωτήριο και σε ανοικτούς χώρους εστίασης.

Θα μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνους, λαϊκές αγορές και ζαχαροπλαστεία), στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα φαρμακεία.

Τα παιδιά από 4 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν παντού με την επίδειξη self test.

Κορονοιός – Νέα μέτρα: Δείτε αναλυτικά τον χάρτη με όσα αλλάζουν στη ζωή μας από τη Δευτέρα 22/11/2021

Τι θα ισχύει από Δευτέρα


Στην εκκλησία μόνο με τεστ

Στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, το προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου. Η επιτήρηση αυτού του μέτρου ήταν μέχρι σήμερα μόνο από τους φορείς της Εκκλησίας αλλά όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, πλέον, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι και από την Πολιτεία.