Στο σκληρό πυρήνα της Σέχτας Επαναστατών της οργάνωσης που εκτέλεσε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια, ευελπιστούν να πέσουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής αποκωδικοποιώντας τις επικοινωνίες κάποιων από τα έγκλειστα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, με τον «Ιάσονα», τον Χριστόδουλο Ξηρό και την Αγγελική Σπυροπούλου.

Οι κωδικοποιημένες γραπτές συνομιλίες δείχνουν – σύμφωνα με την αστυνομία – ποιοι και γιατί σχεδίαζαν την ενεργοποίηση της Σέχτας.

Μάλιστα σε αυτές τις επικοινωνίες τους έγραφαν τη λέξη «κορώνα» αναφερόμενοι στη Σέχτα.

Η λέξη αυτή εμφανίζεται στις κωδικοποιημένες συνομιλίες κρατούμενου στον «Νίκο» δηλαδή στον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά και σε άλλη συνομιλία με τον «Χάρη».

Προφυλακισμένο μέλος των Πυρήνων γράφει σε επιστολή προς τον Αλβανό Χάρη, αφού του δίνει οδηγίες πως να νοικιάσουν σπίτι: «Για αυτό πρέπει να περάσουμε πρώτοι στην επίθεση. Πρέπει να τους εκδικηθούμε για όλα αυτά που έχουν κάνει».

Χαρακτηριστικά είναι όσα γράφονται σε επιστολή μετά την αποτυχημένη επίθεση στο ΑΤ Ιτέας. «Αν είναι αλήθεια αυτά που λένε οι μπάτσοι θα είχαμε 5-6 ξαπλωμένους. Αλλά αυτά έχει η ζωή και η επανάσταση. Παρόλα αυτά το θέμα πήρε αρκετή δημοσιότητα και είχε έναν αντίκτυπο. Επίσης θα δινόταν η ευκαιρία στην κορώνα να επανεμφανιστεί δυναμικά κάτι που θα θέλαμε διακαώς. Θα μας δοθεί όμως η ευκαιρία στη συνέχεια».

«Ψάχνουμε στους υπολογιστές, τα USB και τις κάρτες μνήμης την προκήρυξη με την οποία η Σέχτα θα αναλάμβανε το αιματοκύλισμα του ΑΤ Ιτέας» λέει αξιωματικός τις ασφάλειας στο Πρώτο Θέμα.