Κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε έξω από τα σχολεία στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που έγινε 23 χλμ ανατολικά της Ζάκρου. Οι σχολικές μονάδες εκκενώθηκαν και ανάστατοι οι γονείς έσπευδαν να παραλάβουν τα παιδιά τους αναφέρει το ekriti.gr.

Από τη Διεύθυνση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Λόγω του μεγάλου μεγέθους του σεισμού αναμένονται πιθανότατα μεγάλοι μετασεισμοί. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων να μεριμνήσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών ενεργοποιώντας τα σχετικά Πρωτόκολλα. Τα ολοήμερα τμήματα για σήμερα δε θα λειτουργήσουν. Αναμένουμε απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τις επόμενες ημέρες».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν ζημιές σε κτίρια και δομές, ειδικά οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κανονικά τα σχολεία

Τα παιδιά στα σχολεία των Χανίων βγήκαν έξω στο προαύλιο των σχολείων τους αμέσως μετά τον σεισμό. Από τη στιγμή όμως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη Σητεία, τα παιδιά μπήκαν ξανά στις τάξεις τους για να συνεχίσουν το μάθημά τους αναφέρει το flashnews.gr.

Μόνο η διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου αποφάσισε με δική της πρωτοβουλία να κλείσει το σχολείο και να μη συνεχίσει το μάθημα, καθώς όπως είπε ο διευθυντής δεν γινόταν τα παιδιά να περιμένουν έξω στη βροχή. Όλα τα υπόλοιπα σχολεία τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση λειτουργούν κανονικά καθώς δεν υπήρξε καμία οδηγία να κλείσουν.

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)