Οριοθετημένη και σε ύφεση είναι, πλέον, η φωτιά στη Νέα Μάκρη με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις εστίες που έχουν απομείνει αλλά που πλέον δεν αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της φωτιάς διαδραμάτισε το γεγονός ενώ η φωτιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη έπαψαν να πνέουν οι ισχυροί άνεμοι που στην αρτή δυσκόλεψαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και τρόμαξαν τους κατοίκους.

Παρ’ όλα αυτά η πυροσβεστική και η ΕΛΑΣ δεν επιτρέπουν ακόμα στους κατοίκους να επιστρέψουν στα σπίτια τους ενώ σε ισχύ παραμένουν και οι παρεμβάσεις που έχει κάνει η τροχαία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Διονύσου και Μαραθώνος

– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα

– Ερμού και Αρτέμιδος

– Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ

– Διονύσου στον Αγιο Πέτρο

– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

– Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα

Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη

Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου

– Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα

– Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος

Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό.

Τέλος, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής υπάρχουν κάποια σπίτια και αποθήκες έχουν υποστεί υλικές ζημιές, ενώ έγινε στάχτη και μια σημαντική έκταση τους πευκοδάσους.