Το όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca ο εισαγγελέας από την Πάτρα μέχρι την τραγική κατάληξη με τον θάνατό του σε ηλικία 60 χρονών περιγράφει ο θεράπων ιατρός του, ειδικός παθολόγος- λοιμωξιολόγος, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Κωνσταντίνος Χρυσανθόπουλος.

Μιλώντας στο thebest.gr o θεράπων ιατρός του εξήγησε ότι ο 60χρονος έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη, ενώ εκτίμησε ότι για την πνευμονική εμβολή δεν ευθύνεται το εμβόλιο το οποίο είχε κάνει πριν το Πάσχα.

Όπως αναφέρει ο θεράπων ιατρός του, «είχε κάνει τη δεύτερη δόση του Astrazeneca και 15 μέρες μετά αισθάνθηκε κούραση και δύσπνοια. Μία εβδομάδα μετά του διαγνώσαμε πνευμονική εμβολή. Μπήκε αμέσως σε θεραπεία και άρχισε να βελτιώνεται και θα σωζόταν από την εμβολή, μέχρι που ένα βράδυ υπέστη ανακοπή καρδιάς. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης. Ζούσε και πέθαινε για αρκετές ώρες. Έγιναν 30-40 απινιδώσεις».

Στη συνέχεια όπως περιγράφει, «συνήλθε η κυκλοφορία, όχι όμως και ο εγκέφαλός του. Ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας όπου έμεινε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώσπου έπαθε εμβολή που έφερε το θάνατο».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca «για εμένα δεν φταίει το εμβόλιο αν και χρονικά σχετίζεται. Είχε νοσήματα που είναι συμβατά με θρομβώσεις και πνευμονικές εμβολές. Ναι μεν είχε κάνει το εμβόλιο αλλά δεν ευθύνεται αυτό για την ανακοπή. Η καρδιά του ήταν κουρασμένη από άλλες αιτίες. Αν ο εμβολιασμός συνέτεινε δεν μπορώ να το πω».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.