Πρωτοβουλία για να απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη οι Πειραιώτες, λαμβάνει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους», με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα. Όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook, «την Τετάρτη το βραδάκι, ο Πειραιάς αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη, καθώς θα περνάει για τελευταία φορά από το λιμάνι του».

Η πομπή αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 19:00 με 20:00 το απόγευμα στην Πύλη Ε3 (Άγιος Διονύσης). Το ταξίδι προς τα Χανιά θα γίνει με το πλοίο Blue Galaxy της ΑΝΕΚ, το οποίο έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει στις 21:00. «Ζητήσαμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και να τον αποχαιρετήσει με τις μουσικές της η Μπάντα του Δήμου Πειραιά. Σας καλούμε να βρεθούμε εκεί, ο “Πειραιάς για Όλους” με όλους τους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους μας, για να τιμήσουμε και να αποχαιρετήσουμε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που τίμησε τον Πειραιά με τη μουσική του και την πολιτική του δράση» αναφέρει η παράταξη σε ανάρτησή της.

Μάλιστα διευκρινίζεται ότι όσοι μεταβούν με οχήματα, θα μπορούν να μπουν στα πάρκινγκ του λιμανιού από την Πύλη Ε2 (Ηετιώνεια – Σιλό) και όχι από την Ε3. Η Πύλη Ε3 (Άγιος Διονύσης) θα είναι ανοιχτή μόνο για τους πεζούς.