Έναν πραγματικό θησαυρό… γεύσης μας προσφέρει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ως χορηγός του νέου βιβλίου του Γιώργου Πίττα, «Θησαυροί Της Ελληνικής Γαστρονομίας».

Ο πλούτος της ελληνικής γης και γαστρονομικής κληρονομιάς, όπως είναι και το εθνικό μας ποτό, το ούζο, με τη ματιά ενός αληθινού περιηγητή, ενός ανθρώπου που λατρεύει τη χώρα του, τα προϊόντα της και «καταθέτει» με πραγματικό συναίσθημα την ιστορία της ελληνικής κουζίνας, προσωπικές σκέψεις και προτάσεις.

Ως αναπόσπαστο κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού μας, με αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο μοναδικά χαρακτηριστικά, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και καταγωγή από το Πλωμάρι της Λέσβου, δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή την έκδοση.

Η ιστορία του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ξεκίνησε το 1894, όταν ο Ισίδωρος Αρβανίτης δημιούργησε ένα Ούζο εξαιρετικής ποιότητας, συνδυάζοντας τους αρωματικούς σπόρους και τα βότανα της Λέσβου. Από τότε μέχρι σήμερα το Ούζο Πλωμαρίου παράγεται με την ίδια μυστική συνταγή στο παραδοσιακό αποστακτήριο στο γραφικό Πλωμάρι της Λέσβου.

Με πλούσιο παρελθόν αλλά και με έντονη παρουσία στο παρόν, το Ούζο Πλωμαρίου μας χαρίζει μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνήθειες έχοντας τη μοναδική ικανότητα να δυναμώνει τις γεύσεις, να ευφραίνει τις καρδιές, να ενώνει τις παρέες και να μετατρέπει σε πραγματική ιεροτελεστία ακόμη και το πιο απλό καθημερινό γεύμα.

Έκδοση με μεγάλη πολιτισμική αξία, οι «Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας», κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Κοιλάδα Λευκών» και ταξιδεύουν τον αναγνώστη σε κάθε γευστική γωνιά της χώρας μας.

Η ελληνική κουζίνα, οι επιρροές της, οι γαστρονομικές τελετουργίες των αρχαίων χρόνων, τα επώνυμα ελληνικά προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ ανά περιοχή, είναι μερικά από τα θέματα που πραγματεύεται η έκδοση, εξυψώνοντας τις πρώτες ύλες που μας δίνει η ελληνική γη αλλά και τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για να φτάσουν αυτές στο τραπέζι μας.

Ως ένας «θησαυρός της ελληνικής γαστρονομίας» γης, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, στηρίζει αυτή τη σημαντική προσπάθεια με σκοπό να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε, να θυμηθούμε, να γευτούμε, να γίνουμε μέρος της παράδοσης και των αξιών, ενώ ταυτόχρονα μας προσφέρει το «όχημα» της εθνικής αυτογνωσίας, της ελπίδας και της προοπτικής.