Νεκρός βρέθηκε ο ηλικιωμένος άνδρας που είχε εξαφανισθεί από το Ανατολικό Εορδαίας και αναζητούνταν από το απόγευμα της Παρασκευής και για τον οποίο είχε εκδοθεί Silver Alert.

Πρόκειται για τον Βασίλη Μπασιά, 84 ετών, ο οποίος έπασχε από Αλτζχάιμερ και είχε εξαφανισθεί από το σπίτι του στο Ανατολικό το απόγευμα της Παρασκευής.

Μετά από τριήμερη αναζήτηση από ειδικά συνεργεία διάσωσης που συγκροτούνταν από αστυνομικές δυνάμεις της Πτολεμαΐδας και του Αμυνταίου, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαΐδας, διασωστών της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Πτολεμαΐδας και κατοίκων του Ανατολικού, ο 84χρονος άνδρας που αγνοούνταν από την Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 5 το απόγευμα, σε κανάλι του Εορδαϊκού ποταμού (Σουλού), κοντά στον οδικό κόμβο Φιλώτα- Πελαργού της εθνικής οδού Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας.

Στον τόπο, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, βρίσκονται ακόμη και αυτή τη στιγμή αστυνομικές και διασωστικές δυνάμεις, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολικού Γιώργος Κυριακίδης, που μαζί με του συγχωριανούς του ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησαν το έργο της αναζήτησης του ηλικιωμένου άντρα.