Μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια αποφασίστηκε για τον θάνατο του εμβληματικού Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, με αφορμή την κήρυξη από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη τριήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας» αποφάσισε τη μεσίστια έπαρση της Σημαίας σε όλα τα δημόσια κτήρια από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Μίκης Θεοδωράκης: Αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης

Την απόφαση αναβολής όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε η κυβέρνηση για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, έλαβε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται ότι η αναβολή ισχύει από σήμερα μέχρι νεωτέρας. Για το νέο προγραμματισμό των εκδηλώσεων που θα αναβληθούν, θα εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις, καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Και η Χ.Α.Ν.Θ. συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε η κυβέρνηση για το θάνατο του μεγάλου συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη και όπως ανακοινώθηκε η σημερινή κεντρική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι δράσεις έξω από το κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. αναβάλλονται για την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, η εκδήλωση του ΧΑΝΘing που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στον ίδιο χώρο (Πάρκο Χ.Α.Ν.Θ.).

Αναβολή εκδηλώσεων και στα Χανιά

Αναβάλλονται, από σήμερα, Πέμπτη, μέχρι και το Σάββατο, 4 Σεπτεμβρίου, όλες οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνονται και φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους πολιτισμού του Δήμου Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, αναβάλλονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του τριημέρου στο θέατρο της Ανατολικής Τάφρου, στον δημοτικό κινηματογράφο «Κήπος», στον προμαχώνα San Salvatore, στο θέατρο Λενταριανών και στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ).