Τον αριθμό των ανεμβολίαστων διασωληνωμένων ασθενών με κορονοϊό αλλά και όσων έχασαν τη ζωή τους και δεν έχουν εμβολιαστεί πρόκειται να ανακοινώνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων κατά την ανακοίνωση των ημερησίων κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νεκρών αλλά στο πλαίσιο της «επιχείρησης πειθούς», η κυβέρνηση εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο προκειμένου να πείσει τους επιφυλακτικούς πολίτες για την αναγκαιότητα προστασίας από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για αίτημα επιστημόνων και φορέων όπως η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Ειδικότερα, με παρέμβασή της η Ένωση είχε καλέσει το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλία και να προβεί στην αναφορά των ποσοστών των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων στον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων που ανακοινώνονται καθημερινά.

Οικονόμου: Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο – Καθοριστικό το επόμενο διάστημα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημία έκρουσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά καθοριστικό για την εξέλιξη της πανδημίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Και συνέχισε: «Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και νοσηλειών, υπογραμμίζουν ότι το πιο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στη πανδημία είναι ο εμβολιασμός και συνιστούν σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας καθώς και τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων ιδίως για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές».

Και εξήγησε: «Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη».