Μάχη με το χρόνο προκειμένου να προλάβει το σκοτάδι δίνει η ιταλική ακτοφυλακή, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, για την μετεπιβίβαση όλων των επιβατών, από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, «Νorman Αtlantic» στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα.

Εως τώρα απο το «Νorman Αtlantic» έχουν διασωθεί 140 άτομα σε σύνολο 411.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερο κίνδυνος ενω τόνισε ότι η μετεπιβίβαση των επιβατών του πλοίου συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς, λόγω συμμετοχής των ελληνικών ελικοπτέρων «super puma» που έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τέσσερα άτομα το καθένα.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σε μέσα ενημέρωσης, περί προβλήματος και παρατηρήσεων εγγράφου από το λιμεναρχείο Πάτρας στο συγκεκριμένο πλοίο, ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ ανέφερε ότι το «Νorman Αtlantic» είχε όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας, και δεν είχε διαπιστωθεί κάνενα πρόβλημα στα συστήματα ασφαλείας και συναγερμού του πλοίου.

Στο μεταξύ κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, τον βουλευτή και υπεύθυνο ΕΕΚΕ Ναυτιλίας Νίκο Συρμαλένιο και τον συντονιστή του Τμήματος Ναυτιλίας Χρήστο Λαμπρίδη επισκέφτηκε το πρωι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο «Norman Atlantic».

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε πλήρως για τις συνθήκες του περιστατικού και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διάσωση των επιβαινόντων από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου . Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ενώ επισκέφθηκε, μαζί με τον υπουργό, το θάλαμο επιχειρήσεων όπου έλαβε ανάλογη ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, κ. Αθανασόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μπούσιο.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στην πολιτική ηγεσία και στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το ενδιαφέρον και τις ευχές του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα για την ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλει το Λιμενικό Σώμα για τη διάσωση των επιβαινόντων στο πλοίο.

Σύμφωνα με το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και πραγματοποιείται με τις πιο αντίξοες συνθήκες και τα όποια ερωτηματικά γεννώνται για τα αίτια του συμβάντος αλλά και για την ασφάλεια του πλοίου τίθενται αυτή τη στιγμή σε δεύτερη μοίρα.