Στην κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά και στο προφίλ των νοσηλευομένων εστίασε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (17/8) στο ΣΚΑΪ.

«Αυτό που πρέπει να σημειώσω είναι πως οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δυστυχώς όλοι είναι ανεμβολίαστοι». Αναφερόμενος στο ΠΑΓΝΗ τόνισε πως υπάρχουν 46 νοσηλευόμενοι, 31 στην κλινική του κορονοϊού και 15 στις ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα.

«Ήμασταν πιεσμένοι στις ΜΕΘ» πρόσθεσε, εξηγώντας πως υπάρχουν 16 κρεβάτια με τα 15 να είναι κατειλημμένα. «Δεν είναι και οι 15 ασθενείς διασωληνωμένοι. Είναι οι 12».

Αύξηση κρουσμάτων

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως αναμένει έξαρση του κορονοϊού το επόμενο διάστημα ως συνέπεια της γενικότερης χαλάρωσης των πολιτών λόγω του καλοκαιριού. Διευκρίνισε ότι φοβάται συγκεκριμένα πως τέλη Αυγούστου, με την επίπτωση του πανηγυριού της Παναγίας θα έχουμε πάλι αύξηση των κρουσμάτων.

Εμβολιασμοί

Αναφερόμενος σε νοσηλευόμενους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού υπογράμμισε: «Στην κλινική του κορονοϊού, υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι. Συνήθως είναι ηλικιωμένοι και αυτοί έχουν νόσο πολύ ελαφριά» πρόσθεσε και έδωσε ως παράδειγμα την ύπαρξη ασθενούς 101 έτους, η οποία είναι πλήρως εμβολιασμένη και έχει μια πολύ ελαφριά νόσηση.

«Πρέπει όλοι μας να πάμε να εμβολιαστούμε, όσοι δεν έχουμε εμβολιαστεί» επισημαίνοντας πως οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ελαφρά ακόμη κι αν κολλήσουν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.