Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία και αξία, αφού απευθυνόταν σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με θέμα: «Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο είναι υπόθεση όλων μας», πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μουσικής, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την παρουσία, εκτός των άλλων και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια.

Την παρουσίαση του θέματος, την οποία παρακολούθησαν 100 μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Αθηνών και του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς, έκανε ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανόλης Σφακιανάκης, μαζί εξειδικευμένους αξιωματικούς της υπηρεσίας και ειδικούς επιστήμονες.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση της ευαίσθητης ομάδας των παιδιών για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου από τα παιδιά.

Παράλληλα, έγινε η προβολή της εφαρμογής CYBERKID, με τη χρήση της οποίας και μέσω της γραμμής CYBERALERT δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time), σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η επικοινωνία γίνεται μέσω της χρήσης μίας πρωτοποριακής διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Σπύρος Παπασπύρου, ενώ παρευρέθησαν ακόμα, ο διευθυντής της ΓΑΔΑ, υποστράτηγος Κων/νος Μιχαιρίνας, ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος Ι. Διαμαντόπουλος και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχος Γ. Αρκουμάνης.

Η έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε από τη χορωδία μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών με χριστουγεννιάτικα κάλαντα για τους μικρούς μαθητές, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα και εκπαιδευτικό υλικό.