Εξακολουθεί να μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα Αττικής, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να ενισχύονται συνεχώς. Την όλη επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες με υδροφόρες ΟΤΑ.

«Με ενημέρωσαν οι γείτονες ότι έχει φωτιά δίπλα στο σπίτι. Ήρθα κατευθείαν εδώ. Είχε πολύ δυνατό άνεμο, σε κλάσματα δευτερολέπτου η φωτιά έφτασε δίπλα στο σπίτι» δήλωσε μιλώντας στο MEGA κάτοικος στην Ροδόπολη, ο οποίος με το λάστιχο προσπαθούσε να συνδράμει στην κατάσβεση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης ανέφερε: «Η φωτιά κινείται ανάμεσα σε κατοικίες δεδομένου ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη και ενδιάμεσα υπάρχει έντονη φυτοκάλυψη». Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, δεν υπάρχουν κλήσεις στο 199 για απεγκλωβισμούς.

Έκκληση

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που μαίνεται η φωτιά «να κλείσουν πόρτες παντζούρια και καταπακτές καμινάδων. Γιατί τα ανοδικά ρεύματα της φωτιάς μεταφέρουν κάφτρες και μπορεί να δημιουργηθούν εστίες πυρκαγιάς και εντός των οικειών».

Ακόμα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, στο σημείο βρίσκεται το αρμόδιο όργανο της Πυροσβεστικής για να συλλέξει στοιχεία για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής εκκενώθηκαν οι περιοχές Ρέα και Γαλήνη, ενώ έκλεισαν και όλοι οι παιδικοί σταθμοί.