Ένας 67χρονος, πιθανότατα τουρίστας, σκόπευε να αναχωρήσει χτες το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ηρακλείου στην πατρίδα του στο Ισραήλ.

Ωστόσο, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο έκανε μοριακό τεστ την προηγούμενη ημέρα, με το αποδεικτικό του οποίου θα πιστοποιούνταν ότι θα μπορούσε να ταξιδέψει πίσω στην πατρίδα του. Δυστυχώς για αυτόν όμως το τεστ βγήκε θετικό, συνεπώς δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει για την πατρίδα του, αφού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι θετικοί καλούνται να μπουν σε καραντίνα.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής μας από το flashnews.gr στην Κρήτη, ο Ισραηλινός αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα πήγε κανονικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου για να πετάξει με την προγραμματισμένη πτήση, όντας θετικός στον κορονοϊό.

Επειδή όμως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία του ίδιου με τον ΕΟΔΥ, ενημερώθηκε από τον Οργανισμό, άμεσα, η αστυνομία που μετέβη στο αεροδρόμιο και τον συνέλαβε λίγο πριν αναχωρήσει με την πτήση του.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε για την πράξη του λέγοντας ότι δεν μπορούσε να διαβάσει το e-mail που του εστάλη από τον ΕΟΔΥ με το συγκεκριμένο εργαστηριακό αποτέλεσμα, αρκετές ώρες πριν αναχωρήσει η πτήση του,  και ότι, εν πάση περιπτώσει, αν το έπραττε θα κινούνταν αναλόγως.

Τελικά, ο 67χρονος οδηγήθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας, όπου και θα παραμείνει για 7 ημέρες, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, ενώ για την πράξη του έχει σχηματιστεί δικογραφία.