Τη συμπαράστασή τους στις δύσκολες στιγμές που περνάει, μετά τον εμπρησμό του καταστήματός του, ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές, πριν από λίγες ημέρες, εξέφρασε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, σε συνάντηση που είχαν σήμερα μαζί του.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων, τόνισαν στη συνάντηση, ότι το Ηράκλειο είναι φιλόξενη και δημοκρατική πόλη όπου χωρούν όλοι, εκφράζοντας παράλληλα την ηθική τους συμπαράσταση, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Έπειτα από τη συνάντηση ο κ. Λαμπρινός δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Διαβεβαιώσαμε το μετανάστη από το Μπαγκλαντές, ότι αυτή η πόλη δεν έχει παράδοση σε τέτοια φαινόμενα, τα οποία σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποδοκιμάζει. Του εξηγήσαμε, ότι δεν έχει να φοβάται τίποτα, η πόλη είναι φιλόξενη και ο δήμος Ηρακλείου βλέπει όλους τους δημότες με το ίδιο μάτι».

Τέλος ο δήμαρχος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ανέφερε πως ενδέχεται ο εμπρησμός να είναι περιστατικό ρατσιστικής βίας, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί ακόμη, ενώ σε ερώτηση για το εάν ο μετανάστης ζήτησε υλική βοήθεια, τόνισε: «Δεν μας ζήτησε τίποτα απολύτως, το τι θα κάνουμε από δω και πέρα επαφίεται σ’ εμάς».