Σημαντική θεωρεί, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιών Ακινήτων Αβραάμ Γούναρης, τη συνδρομή του δικηγορικού σώματος στο έργο της Επιτροπής. Όπως αναφέρει στη απαντητική επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασίλη Αλεξανδρή, ο οποίος είχε θέσει το ζήτημα με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, «η επιτροπή θα σας προσκαλέσει σύντομα να συμμετάσχετε στις εργασίες της, προκειμένου να εκθέσετε τις απόψεις σας».

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, στην επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, ζητούσε τη συμμετοχή εκπροσώπου των δικηγόρων στην Επιτροπή Αξιών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αγνοηθεί η νομική διάσταση του ζητήματος της αξίας των ακινήτων αφού όποια μέθοδος υπολογισμού και αν επιλεγεί, θα πρέπει πάντα να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των φορολογουμένων να ανταποδείξουν την αξία των ακινήτων τους». Ο κ. Αλεξανδρής αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε «μια θεσμοθετημένη και αποτελεσματική διαδικασία, όπως επιβάλει το Σύνταγμα(άρθρο 20 παρ. 10, η διεθνής πρακτική άλλων νομοθεσιών για το ζήτημα αυτό αλλά, κυρίως, η συχνά αγνοημένη κοινή λογική».

Στην έγγραφη απάντηση του, ο κ. Γούναρης, σημειώνει επίσης πως στόχο της Επιτροπής, αποτελεί «η μελέτη και εκπόνηση συστήματος καθορισμούς διοικητικών τιμών και τιμών ζώνης για τα ακίνητα της χώρας, οι οποίες θα αντανακλούν όσο το δυνατόν πιστότερα τις αγοραίες τιμές». Και συμπληρώνει: «Η επιτυχής εκπόνηση του στόχου αυτού αποτελεί και εκπλήρωση της σχετικής μνημονιακής μας υποχρέωσης. Η Επιτροπή εκπόνησε το πρόγραμμα δράσης της και το σχετικό χρονοδιάγραμμα της προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της, το οποίο εγκρίθηκε πρόσφατα από τον Υπουργό των Οικονομικών».