Στην καμπάνια για τα δικαιώματα των εποχικά εργαζόμενων, που ξεκίνησε στις 15 Ιουνίου και πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Εργασία (European Labour Authority – ELA), συμμετέχει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Πολλές φορές οι εποχικά εργαζόμενοι μετακινούνται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την εξεύρεση εργασίας. Ως εκ τούτου πρέπει να απολαμβάνουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όποια χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν εργάζονται, οποιαδήποτε εποχή του χρόνου» υπογραμμίζει το υπουργείο Εργασίας στη σχετική του ανακοίνωση.

«Το πρώτο βήμα είναι η σωστή ενημέρωση εργαζομένων, εργοδοτών, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για τα δικαιώματα των εποχικά εργαζομένων. Η εργασία μπορεί να είναι εποχική, αλλά τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι ποτέ εκτός εποχής» επισημαίνει το υπουργείο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα της ELA.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.