Έτοιμα να ανοίξουν είναι τα γυμναστήρια και τα υπαίθρια γήπεδα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 31 Μαΐου θα έχουμε:

– Χρήση γηπέδων 5×5 και γηπέδων μπάσκετ από τη Δευτέρα 31/5 σε ερασιτεχνικό επίπεδο με σελφ τεστ και τα καθιερωμένα υγειονομικά πρωτόκολλα

– Αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων με προϋποθέσεις

– Επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

– Δια Ζώσης εκλογές αιρετών εκπροσώπων, εφόσον τα εγκεκριμένα μέλη δεν είναι πάνω από 150.

Ποιοι θα φοράνε μάσκα στα γυμναστήρια

Τα γυμναστήρια θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα, με το υπουργείο Ανάπτυξης κι Επενδύσεων να δίνει διευκρινήσεις για τη χρήση μάσκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ισχύουν τα εξής:

-Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους

-Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα

-Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2.

Ποια μέτρα θα ισχύουν σε περίπτωση τοπικών lockdown

Τοπικά lockdown θα εφαρμόζονται σε περιοχές που παρουσιάζεται έξαρση του κορονοϊού, σύμφωνα με το Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, θα ισχύουν τα εξής:

-απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως 6 το πρωί

-σχετικά με την εστίαση, θα λειτουργούν αποκλειστικά οι ανοιχτοί τους χώροι και μόνο για καθήμενους και με

-αυστηρούς όρους και χωρίς μουσική

-αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης

-απαγόρευση συνάθροισης άνω των 9 ατόμων

-αναστολή των οικοδομικών υπηρεσιών

-αναστολή της τέλεσης των λειτουργιών εκτός από τις κηδείες

Μείωση της τηλεργασίας στο 25%

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποκάλυψε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων στην ενημέρωση, πως η επιτροπή των Ειδικών έχει εισηγηθεί για μείωση στην τηλεργασία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σιγά σιγά στην εργασία τους, καθώς -ενδεχομένως από τον Ιούνιο- η τηλεργασία θα αφορά το 25% των εργαζομένων και όχι το 50% που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το «αντάρτικο» για μουσική στην εστίαση που έκανε έξαλλο τον Χαρδαλιά

Την οργή του Νίκου Χαρδαλιά προκάλεσε το «αντάρτικο» με την μουσική στην εστίαση, για την οποία του έγινε σχετική ερώτηση.

«Συγγνώμη, όταν λέτε αντάρτικο τι εννοείται;» ρώτησε ο κ. Χαρδαλιάς και αφού ενημερώθηκε πως υπάρχει μερίδα καταστηματαρχών που έχει δηλώσει ότι θα βάλει μουσική στα καταστήματά του, απάντησε εμφανώς εξοργισμένος.

«Ο κάθε ένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Ακούω συνέχει αυτήν την συζήτηση που γίνεται και μάλιστα τη θεωρώ πολύ επιπόλαιη. Η μουσική δεν κολλάει. Προφανώς και δεν κολλάει. Η μουσική αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού και αυτό έχει αποδειχθεί παγκοσμίως. Μουσική σημαίνει ότι όταν υπάρχει, είμαι αναγκασμένος αν τραγουδήσω, θα έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρέασω και τους διπλανούς μου.

Αν δεν ακούω καλά, να φωνάζω δυνατότερα άρα να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια. Η μουσική είναι συνυφασμένη με το χορό. Χορός σημαίνει μη τήρηση αποστάσεων.

Η μουσική είναι συνδυασμένη με το αλκοόλ. Το αλκοόλ προκαλεί κάποιες καταστάσεις που είναι πολύ χαλαρές σε σχέση με την τήρηση των μέτρων.

Αυτή η λογική του παραλόγου πρέπει να σταματήσει. Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη όλων. Βήμα – βήμα θα γίνουν όλα. Ενώ έχουμε θρηνήσει τόσα θύματα δεν μπορούμε να μιλάμε για αντάρτικα. Δεν αντιλαμβάνομαι τα ειρωνικά σχόλια. Η μουσική δεν κολλάει αλλά βοηθάει στη διασπορά του ιού» σημείωσε μεταξύ άλλων σε έντονο ύφος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.