Στην… εντατική έχει μπει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Κεντρική Μακεδονία. Ο αριθμός των διασωστών έχει μειωθεί δραματικά, μετά και τις τελευταίες μετατάξεις εργαζομένων, που έγιναν δύο μέρες πριν τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

Ταυτόχρονα, από τους 232 διασώστες που προσελήφθησαν πανελλαδικά, 25 επρόκειτο να έρθουν στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, αλλά τελικά δεν ήρθε ούτε ένας. Αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν στην κυκλοφορία λιγότερα ασθενοφόρα, ενώ ακόμη και σ’ αυτά υπάρχει μόνο ένας διασώστης αντί για δύο, όπως θα έπρεπε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΕΚΑΒ στα Μουδανιά, από το οποίο μετατέθηκαν δύο διασώστες, οι οποίοι έως το τέλος του χρόνου θα εργαστούν στους τομείς του ΕΚΑΒ σε Κομοτηνή και Ξάνθη και από τις 4 Ιανουαρίου στον τομέα ΕΚΑΒ Καβάλας. Το ΕΚΑΒ στα Μουδανιά έμεινε πλέον με μόλις οκτώ διασώστες αντί για 12 που είχε στις αρχές Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι το ασθενοφόρο βγαίνει στην κυκλοφορία μόνο με έναν διασώστη ανά βάρδια, ενώ θα έπρεπε να έχει δύο.

Τις καταγγελίες αυτές έκαναν χθες οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής δίωρης στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν από τις 8 ως τις 10 το πρωί και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: makthes.gr