Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται μέσα στα κλειστά εμπορικά κέντρα και όπου αλλού υπάρχει εστίαση εντός κλειστού χώρου (σταθμοί ΚΤΕΛ, στοές κτλ) όπως είπε ο Γ.Γ Εμπορίου και Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Όπως είπε υπάρχει η δυνατότητα για αυτές τις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν take away και delivery και πρόσθεσε πως μέχρι τις 14/5 θα είναι και αυτό το μέτρο σε ισχύ.

Ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε ότι μέσα στο Μάιο θα δοθεί το πακέτο στήριξης για την εστίαση. «Το πακέτο στήριξης που έχουμε ετοιμάσει και μάλιστα είναι τεχνικό θέμα πλέον να ανοίξει η πλατφόρμα και να γίνουν γρήγορα καταβολές, είναι ένα επιπλέον πακέτο στήριξης, δεν είναι το μόνο πακέτο στήριξης» είπε.

«Μιλάμε για ένα πακέτο επιπλέον το οποίο σκοπό έχει να βοηθήσει στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων… Είναι με την διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής» πρόσθεσε μεταξύ άλλων και τόνισε πως με βάση αυτό, μιλάμε για θέμα λίγων ημερών όσον αφορά την καταβολή του.

Όπως τόνισε η εστίαση έχει πάρει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις επιστρεπτέες προκαταβολές και σχεδόν όλα τα μέτρα τα οποία έχουν εφαρμοστεί και έχουν υλοποιηθεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.