Σημεία και τέρατα σε ιδιωτικά σχολεία

Τι καταγγέλλουν εκπαιδευτικοί και γονείς


ΕΛΛΑΔΑΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
10:42
24/09/2014
Σημεία και τέρατα σε ιδιωτικά σχολεία
5
loading

Σημεία και τέρατα συμβαίνουν σε πολλά ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων. Εκπαιδευτικοί απολύονται προφορικά χωρίς να καταγγέλλεται η σύμβασή τους, άλλοι προσλαμβάνονται από τους ιδιοκτήτες, χωρίς πτυχία, χωρίς να ελέγχονται τα τυπικά τους προσόντα και βρίσκονται σήμερα στις τάξεις χωρίς διοριστήρια.

Οι «εκπαιδευτικοί» χωρίς διοριστήριο είναι πιθανόν να μην έχουν τους προβλεπόμενους από τη νομοθεσία τίτλους σπουδών, με αποτέλεσμα να αποτελούν φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο κανείς δεν γνωρίζει αν δηλώνεται στις νόμιμες αρχές, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Είναι εύλογο ότι οι «εκπαιδευτικοί» αυτοί δεν νομιμοποιούνται να υπογράφουν βαθμολογίες, να διορθώνουν διαγωνίσματα, να υπογράφουν τίτλους προαγωγικούς ή απολυτήριους. Τίθεται, δε, ζήτημα εξαπάτησης των γονέων που πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα για εκπαιδευτικές υπηρεσίες αμφίβολης ποιότητας και νομιμότητας, γράφει η εφημερίδα.

Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η καταγγελία μιας νέας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ 70, η οποία ενημέρωσε την ΟΙΕΛΕ ότι σε ένα ιδιωτικό σχολείο, όπου προσήλθε για συνέντευξη, της ζητήθηκε να εργαστεί για δοκιμαστική περίοδο ενός μήνα αμησθί.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar IF

  ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ?
  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΤΟΜΟΥΣ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ/ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ.

 2. avatar n1K0SsT

  Εφημερίδα Των Συντακτών, Επίκαιρα και Espresso. Η Αγία Τριάδα της Ενημέρωσης.

 3. avatar perd

  Θα συμπλήρωνα ότι πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν καλά ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.
  Το κακό γεννιέται όταν το μεν δημόσιο απαξιώνεται και το παίρνει ο κατήφορος με δυσεπίλητα προβλήματα, το δε ιδιωτικό όταν το κέρδος απαξιώνει το ρόλο της εκπαίδευσης και ο ιδιώτης καταπατά την κείμενη νομοθεσία εξαπατώντας κράτος και πολίτες.
  Για αυτό και μέχρι πρότινος υπήρχε έλεγχος, ως προς τις απολύσεις, από τα ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ των ιδιωτικών σχολείων, ενώ τώρα...
  Για αυτό και μέχρι τώρα η ιδιωτική εκπαίδευση ήταν ελεγχόμενη από το κράτος (μέχρι σε ένα σημείο γιατί και εδώ οι γνωστοί κομματάρχες κάνανε το παιχνίδι τους), ενώ τώρα πάνε όλα στον Καιάδα!
  Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ για χιλιάδες πλαστά πιστοποιητικά από ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, δεν ήταν άλλωστε τυχαία η φετινή κομπίνα γνωστού ιδιωτικού σχολείου στις εξετάσεις της τράπεζας θεμάτων της Α' Λυκείου.
  Χρειάζεται λεπτή ισορροπία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Το θέμα είναι ότι οι καιροί είναι χαλεποί και δεν υπάρχει ηθική κράτους με σθένος να την εφαρμόσει!
  Ο απερχόμενος υπουργός (βλέπε Αρβανιτόπουλος) κρίθηκε από εκπαιδευτικούς ως από τους χειρότερους της ιστορίας των υπουργών παιδείας με πλήθος παραβάσεων και καταστρατηγήσεων του ρόλου της δημόσιας εκπαίδευσης.
  Για να δούμε και ο τωρινός τι πλεύση θα ακολουθήσει...

 4. avatar giannis

  Υπάρχουν καλά ιδιωτικά σχολεία, υπάρχουν όμως και απατεώνες που χρησιμοποιουν συνταξιούχους του Δημοσίου για Διεθυντές και διορίζουν από τις κλαδικές.

  1. avatar kwstas

   Πέστα μπράβο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει