«Πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μια ακόμη φορά» είπε για την άρση του lockdown ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τονίζοντας ότι δεν εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη σε φάση αποκλιμάκωσης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είπε ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την Αττική, με το λεκανοπέδιο να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. «Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει. Το σύστημα από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει. Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες. Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;» είπε.

«Η στρατηγική άνοιξε-κλείσε δεν απέδωσε. Σε μία χώρα που βρίσκεται στην οξεία φάση, εμείς ανοίγουμε. Είναι κάτι πολύ περίεργο. Ήταν άκυρη η στιγμή, με την υπογραφή των υγειονομικών. Πάλι βάζει το θέμα της ατομικής ευθύνης» ανέφερε. Μάλιστα χαρακτήρισε αυτό που γίνεται «παγκόσμια πρωτοτυπία. Πουθενά δεν έχει γίνει στον κόσμο».

«Η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο. Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή. Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις. Είμαι κατηγορηματικός. Ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή. Αλίμονο αν αυτό είναι ποιοτική υγεία. Το εξιδεικευμένο προσωπικό είναι αυτό που θα σώσει ζωές».