Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το παιδί που εντοπίστηκε χθες μέσα σε βαρέλι με ασβεστόνερο στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχάνων Αστερουσίων Ηρακλείου.

Ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα κατέβαλε όλες του τις δυνάμεις για να σώσει το 2χρονο αγοράκι που είχε στα χέρια του, μέχρι τη στιγμή που ενημέρωσε την οικογένειά του ότι το αγοράκι είχε πεθάνει. Στο σημείο κλήθηκε νεκροφόρα και ακολούθησαν στιγμές αρχαίας τραγωδίας.

Ο πατέρας του, που δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έπρεπε να αποχαιρετήσει το γιο του, ζήτησε, με δάκρυα στα μάτια, από το γιατρό να κάνει μία ύστατη προσπάθεια σύμφωνα με το cretalive.gr.

Οι γιατροί έκαναν το τελευταίο καρδιογράφημα και μετά από τρεις ώρες που δεν είχε σφυγμό το παιδί άρχισε να ανταποκρίνεται. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στο OPEN, το παιδί απέκτησε και δικές του αναπνοές.

Η επόμενη στάση δεν ήταν το νεκροτομείο αλλά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου το παιδί δίνει την δική του μάχη.

«Το πρώτο θαύμα έγινε. Προσευχόμαστε να ολοκληρωθεί. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Έχουμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από ανθρώπους που μας στέλνουν την ενέργεια και την αγάπη τους. Προσευχόμαστε να σωθεί το παιδάκι μας» αναφέρει πρόσωπο από την οικογένεια του παιδιού.