Αποχώρησαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας (8/3) την περιοχή γύρω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη κατάληψη φοιτητών στο κτήριο της Πρυτανείας.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, οι αστυνομικοί που βρίσκοντας περιμετρικά του ΑΠΘ αποχώρησαν λίγο πριν τις 23:00. Η κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από το Πανεπιστήμιο διεξάγεται κανονικά.

Η αστυνομία, όπως μεταδίσει το thestival.gr έχει προχωρήσει σε πέντε προσαγωγές.

Έξω από την πρυτανεία βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, Δώρα Αυγέρη και Γιάννης Αμανατίδης, καθώς επίσης ο νέος συντονιστής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλονίκη, Κωνταντίνος Αμπατζάς.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε λίγες ώρες μετά την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη δήλωση του μετά τη συνάντηση του με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη ο Υπουργός τόνισε μιλώντας για τα όσα γίνονται εντός του ΑΠΘ και την κατάληψη που συνεχίζεται για 15η ημέρα ότι όσοι παρεμποδίζουν την λειτουργία του δεν ασκούν νόμιμο δικαίωμα, τονίζοντας ότι «οι πολίτες πληρώνουν για σπουδές κι όχι επαναστατικές ασκήσεις».

Δείτε φωτογραφίες: