Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών του Γραφείου D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, αναφορικά με επικείμενη δια θαλάσσης με εμπορευματοκιβώτιο, εισαγωγής μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης από το Εκουαδόρ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόρθωσαν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο, εντός του λιμένα του Πειραιά και να το θέσουν σε επιτήρηση.

Χθες (3-3-2021), διενεργήθηκε καθολικός έλεγχος του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών του Τελωνείου Πειραιά.

Αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν ο εντοπισμός, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην οροφή του εμπορευματοκιβωτίου, (90) συσκευασιών με κοκαΐνη, συνολικού βάρους -99- κιλών και -110- γραμμαρίων.

Το εμπορευματοκιβώτιο, με δηλωθέν φορτίο «είδη τροφίμων» και περιεχόμενο μπανάνες είχε φορτωθεί σε πλοίο, που είχε αναχωρήσει την 7-2-2021 από τον Λιμένα του Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ και είχε αφιχθεί στον Λιμένα του Πειραιά την 1-3-2021.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών ενεργείται προανάκριση και έχει ήδη αναπτυχθεί συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.