Πονοκέφαλο φαίνεται πως προκαλεί στους ειδικούς η κατάσταση η οποία επικρατεί στον Πειραιά καθώς το επιδημιολογικό φορτίο, όσο περνάνε οι μέρες αυξάνεται.

Τα κρούσματα στον Πειραιά και στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, αυξάνονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 80% τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού ενώ στον Πειραιά εντοπίζονται 1.302 νέα κρούσματα.

Αυξητική τάση στα κρούσματα καταγράφεται στον Κορυδαλλό, το Πέραμα, τη Νίκαια και το Κερατσίνι- Δραπετσώνα, όπου οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων θα ενταθούν.

Προβληματισμός, όμως, υπάρχει και για τον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Στα 12.000 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλό ακόμα, με περισσότερα από 12.000 ενεργά κρούσματα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν παρατηρήθηκε μείωση του επιδημιολογικού φορτίου» όπως αναμέναμε, είπε, αναφερόμενη ιδιαίτερα στην Αττική. Λόγω ίσως κούρασης τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει ακόμα και επανέλαβε την σημασία της ατομικής ευθύνης και τήρησης των μέτρων προστασίας. Είχαμε πολλές μικρές εξάρσεις στις περισσότερες περιφερειακές ενότητες της χώρας, που προέρχονται από συνεστιάσσεις σε σπίτια, εργασιακούς χώρους, κλειστές δομές. Ανησυχεί τους επιστήμονες η αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων ασθενών και η διασπορά των μεταλλάξεων, (βρετανική και νοτιοαφρικανική μετάλλαξη ενώ ταυτοποιήθηκε και το νέο στέλεχος της Ουγκάντα).

Στην επικράτεια το επιδημιολογικό φορτίο παρέμεινε σταθερό, με τον κυλιόμενο μέσο όρο των 7 ημερών να ανέρχεται σε 1.500 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, υπολογίζεται στα 12.000 κρούσματα.

Μίλησε για αύξηση στον αριθμό των νέων νοσηλειών που ξεπέρασαν τα 2.500 άτομα, σημειώνοντας ότι υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας, με το 88% των ΜΕΘ Covid να είναι κατειλημμένες. Την τελευταία εβδομάδα, είπε, παρατηρήθηκε αύξηση των θανάτων η οποία θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες.

TAGS